Överlägg

Dags att installera solceller i Alingsås?

Vårt nätverk av auktoriserade montörer hjälper dig få dina solceller installerade i Alingsås på nolltid ✅

Våra montörer har bred kunskap och tidigare erfarenheter av att montera och ansluta alla typer av solceller.

Vi erbjuder konkurrenskraftiga priser på installationer av solceller från ledande tillverkare. Vi jobbar enbart med produkter som håller högsta kvalité. Vi sköter hela processen.

Kontakta oss för en icke-bindande offert på installation av solceller i Alingsås.

Vi är i första hand specialiserade på att installera solpaneler åt bostadsrättsföreningar och kommersiella fastighetsägare,  men tittar givetvis även på alla typer av förfrågningar. 

I vårt samhälle blir allt fler medvetna om förnybar energi. Samt intresset för förnybar energi har ökat kraftigt sedan 90-talet, i och med att miljöproblem blir allt vanligare och stigande elpriser likaså. väljer därför allt fler att göra mer miljömässigt kloka val, som många gånger också är bättre för plånboken på lång sikt.

Allt ifrån småhusägare till stora företag väljer solenergi som sin främsta elkälla.

Vi genomför installationer av solceller i Alingsås med omnejd ✅

Det absolut bästa sättet att komma i kontakt med oss är via chatt, annars är det bara att ringa för snabbast återkoppling.

Vi hoppas verkligen du väljer Team Installation247.se för din nästa installation av solceller 🙏

Tveka inte på att kontakta oss ifall du har några frågor.

4 anledningar till varför du bör installera solceller:

  1. Snällt mot klimatet och miljön.
  2. Solceller kräver inte mycket underhåll alls.
  3. En solcellsinstallation är en investering som kan hålla i 35 år.
  4. Inte nog med att solceller i sig är en bra investering. Du kommer även bli erbjuden bättre ränta på banken och utöver det ökar du dessutom värdet på din fastighet. På så vis kommer en solcellsinstallation att ha betalat av sig själv inom åtta till tio år.

5 vanliga frågor om solceller

🤔 Är det verkligen lönsamt med solenergi?

Solens energi är gratis och när solpanelerna väl är på plats kostar de ingenting att använda. Solpanelernas högsäsong är mars till oktober men även under resten av året producerar de el.

På sommaren kommer din anläggning troligtvis att producera ett överskott av el. Den elen kan du sälja till ett elbolag. För varje kilowattimme du skickar ut på nätet får du dessutom 60 öres avdrag på din skatt i kommande skattedeklaration.

Genom att producera din egen el kan du under delar av året bli självförsörjande på el och bli mindre beroende av elprisets svängningar. När du har betalat av solpanelerna inom cirka 15 år har du 10 års garantitid kvar.

🤔 Vilka olika solcellslösningar finns det?

Det finns två grupper av solcellslösningar: solpaneler med kristallina solceller och tunnfilmssolceller. De kristallina är de absolut vanligaste, eftersom de har högst verkningsgrad. Mycket forskning görs just nu på tunnfilmssolceller.

🤔 Var kan jag installera solpaneler?

Solpaneler kan installeras på tak eller på marken. Fortum erbjuder solpaneler för installation på tak. De flesta hustak fungerar. Vill man inte ha panelerna på huset man bor i kanske det finns ett garage eller en lada som kan användas.

Allra bäst är om taket har söderläge och cirka 35 graders lutning. Men även andra riktningar och taklutningar kan fungera. Däremot är det inte så bra om hela taket skuggas av stora träd.

🤔 Finns det bidrag att söka?

Från och med den 1 januari 2018 har investeringsstödet höjts till 30 % av installationskostnaden. Totalt har regeringen öronmärkt 900 miljoner kronor som ska delas ut som solcellsstöd mellan åren 2018 och 2020.

Du kan även använda ROT och få avdrag på 30 procent av installationskostnaden. ROT dras av direkt på din faktura, men det går inte att kombinera ROT-avdraget med solcellsstöd. 

Läs mer om bidragen som gör det extra förmånligt att skaffa solceller.

🤔 Om jag vill ha solpaneler – hur gör jag?

Vi installerar solcellspaneler i hela Sverige.

När du tar kontakt med oss kommer vi så snabbt som möjligt ge dig en offert. Om du därefter är fortsatt intresserad kommer en installatör att höra av sig för att boka ett hembesök, där mått och vinklar kontrolleras för att se för att se om installationen går att göra enligt plan. Sedan kommer du att få en uppdaterad offert med ett erbjudande från Fortum.

Vi kan även hjälpa dig räkna ut rätt ROT-avdrag.

Vi hoppas verkligen du väljer Team Installation247.se för din nästa installation av solceller i Alingsås 🙏